norrkoping.hyresratt-sverige.se: Hyresrätt i Norrköping

Hyresrätt i Norrköping

Om Norrköping Norrköping är Sveriges tioende största stad beläget i Östergötland. Det bor drygt 90 000 personer i Norrköping, en siffra som var ökar för varje år. Vad är det så som lockar så många att flytta till Norrköping? Förmodligen ett aktivt stadsliv, närheten till naturen och ett rikt föreningsliv. Som boende i Norrköping är livet sällan tråkigt. Det finns många sportrelaterade föreningar i staden, men även många med en kulturprägel. Fotbollsklubben IFK Norrköping är ett exempel på framgångsrik förening med 13 SM-guld bland annat. Norrköpings inre stadskärna omringas av de många olika promenaderna. Norra Promenaden, Södra Promenaden och Östra Promenaden. Dessutom löper Motala Ström igenom staden och bidrar till en levande stad. På Campus Norrköping studerar ungefär en femtedel av Linköpings Universitets studenter. Här kan man som student bland annat läsa till sjuksköterska, ingenjör eller lärare.

 

Norrköpings näringsliv Under flera århundraden var textilindustrin den viktigaste näringslivskällan i staden. Idag är textilindustrin mer eller mindre helt eliminerad från staden. Idag präglas Norrköping istället av papper/förpackningsindustrin, logistik/transport, elektronik, it/media och handel. I och med sin strategiskt fördelaktiga position i landet, har många företag valt att placera sina lager i Norrköping. Företag som Stadium, Servera och Whirlpol har sin bas för varudistribution i Norrköping. I övrigt har Campus Norrköping, en del av Linköpings Universitet, bidragit till många samarbeten med många småföretag. Exempel på statliga myndigheter i området är Luftfartsverket, SMHI och Transportstyrelsen.

 

Norrköpings Geografi Norrköping ligger i Bråviken, på bägge sidor om Motala Ström. Norrköping ligger 16 mil söder om Stockholm och 4 mil norr om Linköping. Kommunikationerna är goda till och från staden. Båda motorvägarna E4:an och E:22 löper i anslutning till Norrköping. Det finns en järnvägsstation, hamn och en flygplats i staden. Norrköpings flygplats erbjuder flyg till och från Köpenhamn och Helsingfors samt är Sveriges fjärde största charterflygplats. Dessutom är Norrköping en av sveriges tre spårvagnsstäder.

 

Värt att se i Norrköping: – Arkösunds Skärgård – Spårvagnsmuseum

Länkar om Norrköping

Karta över Norrköping Kolmården

Facebook-sida för Hyrsbostäder i Norrköping

 

Denna hemsida har skapats av en av Sveriges ledande bostadsportaler med syftet att hjälpa de som är i behov av en bostad. Klicka på länkarna till höger för att påbörja din sökning efter en hyresrätt. Du får en överblick över alla relevanta hyresbostäder som finns på marknaden just nu. Med lite tur har du hittat en bostad inom fem minuter.

Icon CO2 neutral website English transparent.png